05/05/2025
Een buitenkeuken is zalig bij mooi weer. samen met je vrienden tafelen, en alles makkelijk bij de hand. het keukenmeubel is opgebouwd uit drie modules die naast elkaar kunnen worden geplaatst.
05/05/2025
Een buitenkeuken is een functionele en stijlvolle manier om jouw kook- en eetervaring naar buiten uit te breiden.je rust die best zo volledig mogelijk uit. in dit artikel gaan we na welke elementen er niet mogen ontbreken.
05/05/2025
Een barbecue is één ding, maar met een goed uitgerust buitenkeuken heb je alles makkelijk bij de hand. ook het maken van zo'n buitenkeuken is best plezant voor elke handige harry. we geven mee hoe je er zelf een maakt.
05/05/2025
We gaan de kleine barbecues inbouwen in een gewone tuintafel. om een warmtebuffer te maken met het hout van de tafel, komt er een tegel rond de barbecue.
05/05/2025
We somden per type toestel reeds veiligheidstips op in de voorgaande artikels, maar er zijn enkele algemene tips die voor ieder type barbecuestel wel gelden. we overlopen ze in dit artikel.
05/05/2025
Je hebt je keuze gemaakt. houtskool, briket, of de combinatie ervan. het enige wat je nog moet doen, is het vuur aansteken. gebruik daarbij altijd een aansteker met lange lont. zo houd je de handen al wat verder van het vuur dan bij een gewone aanste
05/05/2025
Naast de manier van werken en aandrijving van de barbecue, is het materiaal van je barbecue ook een belangrijke factor bij de keuze voor je toestel. die heeft namelijk een niet te onderschatten invloed op de smaak van je gerechten.
05/05/2025
Barbeceën kan je op verschillende manieren. dé klassieker, houtskool, geeft die typisch rokerige smaak. briketten geven minder vlammen, rook en gensters, en branden dieper tot in de kern door. barbecueën op gas of elektriciteit is dan weer wat eenvou
05/05/2025
Zodra de zon komt piepen haalt elke zelfverklaarde buitenkok zijn barbecue van stal. recepten voor marinades en salades vind je overal. wij brengen liever de techniek en de veiligheid nog eens onder de aandacht.
20/12/2024
Meester van het vuur, grillmaster of barbecuekoning: de naam peter de clercq doet waarschijnlijk een belletje rinkelen. met het naderende voorjaar geeft de barbecuekoning tips om het vuur aan te wakkeren, en dat mag je letterlijk nemen.
08/10/2024
In 2025 wordt de barbecue steeds veelzijdiger. consumenten zoeken naar toestellen die het hele jaar door gebruikt kunnen worden en waarmee ze verschillende kooktechnieken kunnen toepassen. met een goed doordacht assortiment en ...
21/04/2023
Niets zo leuk als genieten van een gezellige zomeravond in de tuin of op het terras. met een buitenkeuken geef je daar nog een extra dimensie aan. heb of wil jij er een?
27/03/2023
Barbecueën kan je op verschillende manieren. dé klassieker, houtskool, geeft die typisch rokerige smaak. briketten geven minder vlammen, rook en gensters, en branden dieper tot in de kern door. barbecueën op gas of elektriciteit is dan weer wat eenvo
07/02/2023
Waar barbecueën voorheen voornamelijk de focus legde op het bakken en grillen van een goed stuk vlees – bewerkt of onbewerkt – is er tegenwoordig ook ruimte voor variaties op de barbecue zoals gegrilde vis, groenten en kaas.
12/10/2022
De tijd waarin tuinen sober en primitief waren, ligt ver achter ons. waar er vroeger enkel een tuintafel en wat stoelen te bespeuren waren, staat nu vaak een volledig uitgeruste keuken. maak kennis met de nieuwste trends voor de masterchef barbecue!
31/08/2022
Pizzaovens zijn de laatste jaren echt in opmars. zo'n italiaanse klassieker smaakt altijd. er zijn een groot aantal pizzaovens op de markt waarmee je zelf zo'n heerlijke pizza op tafel kan toveren.
22/12/2021
Curd velghe, bekend als bbq curd uit harelbeke, staat al meer dan dertig jaar achter de houtvuren. dé ideale persoon om te vragen naar zijn visie en advies voor een geslaagde barbecue.
11/06/2021
Barbecueën op een klein balkon of dakterras in de stad, of in het park, op een camping … er bestaan tal van compacte, vaak weinig wegende en gebruiks- en onderhoudsvriendelijke toestellen voor.
10/06/2021
De wereld evolueert elke dag; smaken veranderen en de consument weet wat hij wil. gelukkig blijft barbecueën een geliefde bezigheid bij heel veel mensen. opvallend is dat winterbarbecueën steeds populairder wordt.
10/06/2021
Dossier barbecue